Spomínate nostalgicky na pikantnú pečeňovú zmes na hrianky z konzervy? Táto zmes sa jej trochu podobá. Nevyžaduje dlhé pečenie, aby sa skoncentrovali chute a výsledok stojí za to!
Zoznam surovín:
- 500 g kuracej pečene
- lyžica masti
- 2 stredná cibule
- 100 ml čierneho piva
- malý paradajkový pretlak
- 70 g paprika zelená a paprika červená
- 2 strúčiky rozotreného cesnaku
- harissa podľa chuti lyžice sladkej čili omáčky
- lyžička červenej sladkej papriky
- oregano, soľ, korenie
- hrianky
- tvrdý syr
- zelenina na ozdobu
Postup:
1. Očistenú pečeň nakrájame na kúsky, cibuľu na pol kolieska. Rozpustíme masť a osmažíme cibuľu do svetlej farby. Pridáme pečeň a necháme len zatiahnuť.
2. Paradajkový pretlak zmiešame s pivom, oreganom, cesnakom a harissou. Keď pečeň zbelie, prisypeme sladkú aj nakrájanú papriku a zalejeme rozmiešaným pivom.
3. Spoločne povaríme asi 10 minút. Pečeň musí zostať vo vnútri ružová, jedine tak nebudú suchá. Solíme až hotovú zmes a dochutíme čiernym korením. Hrianky usmažíme na masti alebo na sucho v rúre.