Šťavnatá marinovaná bravčová panenka s cesnakom

marinovana-bravcova-panenka

Tento recept odporúčam všetkým, ktorí odo mňa chcú tip na „niečo dobré na večeru, ale aby to bolo rýchlo“. Vždy má úspech: tenké plátky bravčovej panenky na ázijský spôsob sú krásne šťavnaté, chutia aj deťom a hotové budú, než sa uvarí príloha.

Zoznam surovín:

  • bravčová panenka 500 g
  • sójová omáčka 4 PL
  • tmavý trstinový cukor 4 PL
  • roztlačený cesnak 4 strúčiky
  • slnečnicový olej 2 PL
  • mleté korenie 1 ČL

PL= polievková lyžica, ČL=čajová lyžička

...

Postup:

1. Zmiešame sójovú omáčku s cukrom, cesnakom, olejom a korením.

2. Mäso nakrájame na plátky a namočíme do marinády a necháme odležať cez noc.

3. Na panvici potretej olejom sprudka opečieme kúskami mäsa z oboch strán (cca 4-5 minút z každej strany).

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *