Šalát z červenej repy s kozím syrom a orechmi

salat-z-cervenej-repy-a-kozim-syrom

Teplejšie dni priamo nabádajú dať si ľahké jedlo – napríklad v podobe šalátu nabitého vitamínmi. A že to rozhodne nemusí byť nuda, sa presvedčte s touto kombináciou sladkej repy, sviežej rukoly, krémového kozieho syra a chrumkavých vlašských orechov.

Zoznam surovín:

Šalát

  • červená repa 3 ks
  • rukola 2 hrsti
  • valeriánka 2 hrsti
  • kozí syr s bielou plesňou 500 g
  • vlašské orechy 1 hrsť
  • cherry paradajky (aj viac farieb) 1 hrsť
  • veľká biela bageta 1 ks
  • maslo 3 lyžice

Dresing

  • rastlinný olej 6 lyžíc
  • biely vínny ocot 2 lyžice
  • med 1 lyžica
  • dijonská horčica 1 lyžica
  • soľ a čerstvo mleté biele korenie
...

Postup:

1. Rúru rozohrejte asi na 180 ° C, repu zabaľte do alobalu a pečte asi hodinu. Počkajte, kým repa vychladne a až potom ju olúpte.

2. Bagetu nakrájajte na kocky a opečte ich na sucho na panvici. Akonáhle začnú kocky chytať farbu, premiešajte ich s maslom, udržia sa viac chrumkavé.

3. Ingrediencie na dresing dajte do zaváracieho pohára a dôkladne pretrepte.

4. V mise premiešajte prepolené paradajky s rukolou, poľníčkom a dresingom. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Pridajte na polmesiačiky nakrájanú červenú repu, kocky opečené bagety a orechy. Šalát rozdeľte na taniere.

5. Syr pokrájajte na plátky a krátko zapečte pod grilom, povrch by mal ľahko zozlatnúť. Opečený syr potom naložte na jednotlivé porcie šalátu.

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *