Najlepšia hrianka s pikantnou pečeňovou zmesou

hrianka-s-pikantnou-pecenovou-zmesou

Spomínate nostalgicky na pikantnú pečeňovú zmes na hrianky z konzervy? Táto zmes sa jej trochu podobá. Nevyžaduje dlhé pečenie, aby sa skoncentrovali chute a výsledok stojí za to!

Zoznam surovín:

  • 500 g kuracej pečene
  • lyžica masti
  • 2 stredná cibule
  • 100 ml čierneho piva
  • malý paradajkový pretlak
  • 70 g paprika zelená a paprika červená
  • 2 strúčiky rozotreného cesnaku
  • harissa podľa chuti lyžice sladkej čili omáčky
  • lyžička červenej sladkej papriky
  • oregano, soľ, korenie
  • hrianky
  • tvrdý syr
  • zelenina na ozdobu
...

Postup:

1. Očistenú pečeň nakrájame na kúsky, cibuľu na pol kolieska. Rozpustíme masť a osmažíme cibuľu do svetlej farby. Pridáme pečeň a necháme len zatiahnuť.

2. Paradajkový pretlak zmiešame s pivom, oreganom, cesnakom a harissou. Keď pečeň zbelie, prisypeme sladkú aj nakrájanú papriku a zalejeme rozmiešaným pivom.

3. Spoločne povaríme asi 10 minút. Pečeň musí zostať vo vnútri ružová, jedine tak nebudú suchá. Solíme až hotovú zmes a dochutíme čiernym korením. Hrianky usmažíme na masti alebo na sucho v rúre.

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *