Tento recept odporúčam všetkým, ktorí odo mňa chcú tip na „niečo dobré na večeru, ale aby to bolo rýchlo“. Vždy má úspech: tenké plátky bravčovej panenky na ázijský spôsob sú krásne šťavnaté, chutia aj deťom a hotové budú, než sa uvarí príloha.
Zoznam surovín:
- bravčová panenka 500 g
- sójová omáčka 4 PL
- tmavý trstinový cukor 4 PL
- roztlačený cesnak 4 strúčiky
- slnečnicový olej 2 PL
- mleté korenie 1 ČL
PL= polievková lyžica, ČL=čajová lyžička
Postup:
1. Zmiešame sójovú omáčku s cukrom, cesnakom, olejom a korením.
2. Mäso nakrájame na plátky a namočíme do marinády a necháme odležať cez noc.
3. Na panvici potretej olejom sprudka opečieme kúskami mäsa z oboch strán (cca 4-5 minút z každej strany).