Ak máte malý dom a väčšie oslavy organizujete najčastejšie v reštaurácii, mnohokrát aj menšia rodinná oslava v príjemnom domácom prostredí môže mať svoje neopakovateľné kúzlo. Stretnú sa bližší aj vzdialení príbuzní, ktorí sa možno dlhší čas nevideli, porozprávajú sa, zasmejú sa. K dobrej nálade určite prispeje aj niečo dobré na zub. No a elegantné taniere tomu všetkému dodajú ten správny šmrnc.
Taniere
Taniere, ale aj celý jedálenský servis, býval kedysi pýchou gazdiniek. Legendárny cibuľový vzor sa dedil dokonca z generácie na generáciu. Občas sa síce nejaké tie taniere porozbíjali, ale aj tak mal svoju neoceniteľnú hodnotu. Taniere, úhľadne rozložené na obrusom prestretom stole, umocnia aj dnes slávnostnú atmosféru každého stretnutia. Obľúbené sú však už taniere s modernými vzormi. Niekedy aj úplne jednoduché. Ladené buď do rôznych farebných odtieňov, prípadne klasických kvetinových alebo iných vzorov. Skombinovať sa dajú naozaj podľa vašej fantázie.
Panvice
Aby jedlo, servírované na tanieri, dobre chutilo a navyše bolo ešte aj zdravé, ja rada používam keramické panvice. Aj dnes, hoci som robila obyčajné zemiakové placky, na ich vyprážanie som využila moje dve keramické panvice. Iste, placky nepatria medzi najzdravšie jedlá, na druhej strane, keramické panvice mi umožnili prípravu s minimálnym množstvom tuku.
Vďaka špeciálnemu, vysokým teplotám odolávajúcemu, povrchu sa cesto na keramické panvice nelepilo, placky sa mi robili rýchlo a nemusela som pri nich stáť pol dňa. A pretože je dnes nedeľa, naservírovala som ich na parádne taniere a slávnostný obed bol hotový.
Moje skúsenosti, ako s úspechom využívať keramické panvice, som už odovzdala ďalej. Obdarovala som nimi moju mamičku. A nedávno aj moju budúcu nevestu. Odvtedy som už na moje keramické panvice počula len samú chválu. Vraj ich používajú najviac zo všetkého riadu.
Keďže som keramické panvice vyberala nielen podľa značky a materiálu, ale navyše aj podľa farebnej kombinácie, majú moje milé obdarované aj pekný doplnok kuchyne.