Kuracie mäso je praktická surovina, ktorou sa oplatí mať doma. Je využiteľná na tisíce spôsobov a zavďačíte sa s ňou aj tým najnáročnejším stravníkom. Dnes vám ukážeme jeden taký recept, ktorý je jednoduchý a nenáročný na suroviny, ale zároveň na pohľad aj na ochutnanie úplne bezkonkurenčný.
Zoznam surovín:
- kura 1 ks
- maslo 120 g
- čerstvé šampiňóny 100 g
- rasca 1 štipka
- soľ podľa chuti
- šunka 10 plátkov
- vajcia 2 ks
- žemľa 1 ks
- mlieko podľa potreby
- párok 2 ks
Postup:
1. Plnka: 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžica masla, štipka rasce, soľ, 10 plátkov šunky, 2 vajcia, 1 žemľa, mlieko, 2 párky.
2. Kurča vykostíme tak, aby sme mali plát mäsa.
3. Na lyžicu masla opražíme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a orascujeme a zalejeme vajcami.
4. Žemľu nakrájame, zalejeme mliekom a vmiešame do nej praženicu zo šampiňónov.
5. Plát mäsa osolíme, poukladáme plátky šunky, plnkou potrieme povrch, rozložíme párok a mäso stočíme do rolády, stiahneme silnejšou niťou.
6. Roládu vložíme do pekáča s rozohriatym maslom, podlejeme vodou a dáme piecť.