Sviatočná kuracia roláda plnená šunkou, syrom a vajcami

kuracia-rolada-plnena-sunkou-syrom-a-vajcami

Kuracie mäso je praktická surovina, ktorou sa oplatí mať doma. Je využiteľná na tisíce spôsobov a zavďačíte sa s ňou aj tým najnáročnejším stravníkom. Dnes vám ukážeme jeden taký recept, ktorý je jednoduchý a nenáročný na suroviny, ale zároveň na pohľad aj na ochutnanie úplne bezkonkurenčný.

Zoznam surovín:

  • kura 1 ks
  • maslo 120 g
  • čerstvé šampiňóny 100 g
  • rasca 1 štipka
  • soľ podľa chuti
  • šunka 10 plátkov
  • vajcia 2 ks
  • žemľa 1 ks
  • mlieko podľa potreby
  • párok 2 ks
...

Postup:

1. Plnka: 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžica masla, štipka rasce, soľ, 10 plátkov šunky, 2 vajcia, 1 žemľa, mlieko, 2 párky.

2. Kurča vykostíme tak, aby sme mali plát mäsa.

3. Na lyžicu masla opražíme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a orascujeme a zalejeme vajcami.

4. Žemľu nakrájame, zalejeme mliekom a vmiešame do nej praženicu zo šampiňónov.

5. Plát mäsa osolíme, poukladáme plátky šunky, plnkou potrieme povrch, rozložíme párok a mäso stočíme do rolády, stiahneme silnejšou niťou.

6. Roládu vložíme do pekáča s rozohriatym maslom, podlejeme vodou a dáme piecť.

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *