Pečená ryba v rúre so zeleninou

pecena-ryba-so-zeleninou

Ryby pečené so zeleninou sú najjednoduchšie pokrmmi, s ktorými môže každá žena v domácnosti rýchlo a chutne nakŕmiť rodinu. A vzhľadom na súbor zdrojových komponentov je to tiež veľmi užitočné. Koniec koncov, morské plody a zelenina – to je skutočný sklad vitamínov a minerálov. Môžete skúsiť variť tento kulinársky „zázrak“ podľa receptu nižšie.

Zoznam surovín:

  • 800 g obľúbenej ryby – 4 porcie
  • 4 štipky soli
  • 2 ks bielej cibule – prekrojené pozdĺžne na polovice
  • 2 lyžičky drveného citrónového korenia
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 300 g cherry paradajok
  • 4 plátky masla

Na vymazanie:
1 lyžica oleja

...

Postup:

1. Zapekaciu misku vymažte olejom.

2. Porcie ryby osoľte a posypte ich citrónovým korením.

3. Porcie ryby uložte do vymastenej zapekacej misky, na každú porciu ryby položte plátok masla, okolo ryby uložte prekrojenú cibuľu a prisypte paradajky.

4. Ryby dajte na 30-40 minút (podľa druhu rýb) do rúry predhriatej na 190 °C.

5. Pred podávaním pokvapkajte ryby citrónovou šťavou.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *