Klasický segedínsky guláš krok za krokom

segedinsky-gulas

Segedínsky guláš je klasika, ktorá poteší všetkých milovníkov kyslej kapusty. Je vynikajúci s knedľou, ale pochutnáte si na ňom aj s čerstvým chrumkavým chlebom.

Zoznam surovín (4 porcie):

  • soľ
  • 1 ks cibule
  • 50g masti
  • 2dl kyslej smotany
  • 30g hladkej múky
  • 500g bravčového mäsa
  • mletá sladká paprika
  • 700g kyslej kapusty
...

Postup:

Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Mäso nakrájame na kocky.

Kapustu podľa potreby pokrájame. Na polovici masti osmažíme cibuľu.

Pridáme mäso a dôkladne ho osmažíme. Vmiešame papriku, podlejeme a mäso dusíme takmer domäkka.

Na zvyšku masti si zatiaľ podusíme kapustu s trochou vlastnej šťavy. Takmer mäkkú kapustu pridáme k mäsu.

Segedínsky guláš zahustíme múkou rozmiešanou v smotane, prisolíme a dusíme do mäkka.

Segedínsky guláš podávame so žemľovou knedľou.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *