Segedínsky guláš je klasika, ktorá poteší všetkých milovníkov kyslej kapusty. Je vynikajúci s knedľou, ale pochutnáte si na ňom aj s čerstvým chrumkavým chlebom.
Zoznam surovín (4 porcie):
- soľ
- 1 ks cibule
- 50g masti
- 2dl kyslej smotany
- 30g hladkej múky
- 500g bravčového mäsa
- mletá sladká paprika
- 700g kyslej kapusty
Postup:
Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Mäso nakrájame na kocky.
Kapustu podľa potreby pokrájame. Na polovici masti osmažíme cibuľu.
Pridáme mäso a dôkladne ho osmažíme. Vmiešame papriku, podlejeme a mäso dusíme takmer domäkka.
Na zvyšku masti si zatiaľ podusíme kapustu s trochou vlastnej šťavy. Takmer mäkkú kapustu pridáme k mäsu.
Segedínsky guláš zahustíme múkou rozmiešanou v smotane, prisolíme a dusíme do mäkka.
Segedínsky guláš podávame so žemľovou knedľou.