Jar a obzvlášť leto je ešte v nedohľadne, ale to neznamená, že vás nemôžeme navnadiť na skvelý tip, ako si vyrobiť vlastné olej z ruží vypestovaných na záhradke. Poriadne si preštudujte kroky postupu, nech si môžete s prvými ružami ružový olej hneď vyrobiť. Uvidíte, že si ho vaša pokožka zamiluje.
Obsah článku:
Krok 1:
Vyberte zo záhrady tie najvoňavejšie ruže, na ktoré neboli použité pesticídy. Ak sú na ružiach kvapky rosy, nechajte kvapky oschnúť.

Krok 2:
Plátky ruží naskladajte do pohára a zalejte sladkým mandľovým olejom (alebo iným olejom, záleží na vás), tak aby boli úplne ponorené.
Existuje mnoho rôznych druhov olejov, z ktorých si môžete vybrať. Olivový olej, sladký mandľový olej a slnečnicový olej sú oleje, ktoré obsahujú antioxidanty a zdravé mastné kyseliny a okrem toho sú ľahko dostupné, preto sú na výrobu ružového oleja najlepšie.
Krok 3:
Nezaviečkovaný pohár vložte do jogurtovača. Otvorené poháre umožnia odparovať vlhkosť. Zapnite jogurtovač a pohár v ňom nechajte po dobu 48 hodín. Veko jogurtovača by malo byť zatvorené. Treba ho dvakrát za deň utrieť, pretože plátky ruží obsahujú relatívne veľa vody, ktorá následne kondenzuje v jogurtovači.
Po dvoch dňoch poháre s olejom zmenia farbu a olej bude príjemne voňať po ružiach.

Extra tipy:
- Ak nemáte ruže, môžete použiť aj inú kvetinu, najvhodnejšie substitút ruže je pelargónie vonná.
- Ak chcete, aby ružový olej bol koncentrovanejší, stačí len, aby ste kroky postupu niekoľkokrát za sebou zopakovali.
Olivovy olej urcite pouzivajte pri zdravom chudnuti. Tento rastlinny tuk je pocas chudnutia vitanou moznostou pripravy zeleninovych salatov, masa, omacok, natierok, zemiakovych, vajickovych ci inych jedal. Nahradte klasicke tuky a oleje prave kvalitnym olivovym olejom a uvidite ako sa Vam okrem vahy upravuje aj fungovanie tela. Travenie, vyprazdnovanie, detoxikacia budu krasne nastartovane a Vy mozete vdaka dokonalej, lahkej, pravidelnej strave, dostatocnemu pitnemu rezimu a pohybu uspesne schudnut. Pocas chudnutia skonzumujte denne maximalne 1 CL kvalitneho olivoveho oleja.