Karbonátok so syrom vyprážaný v trojobale alebo holandský rezeň je pokrm, ktorý možno síce nie je z najzdravších, zato je ale neuveriteľne chutný. Spolu so zemiakovou kašou potom tvorí dokonalý pár, ktorý nie je radno rozdeľovať.
Zoznam surovín:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 200 g strúhaného syra (Gouda)
- 1 vajcia
- soľ a korenie
- hladká múka na obaľovanie
- strúhanka na obaľovanie
- vajcia na obaľovanie
- olej na vyprážanie
- zemiaková kaša na podávanie
- pažítka
- nakladané uhorky
Postup:
1. Mleté mäso zmiešajte s vajcom a nastrúhaným syrom. Osoľte a okoreňte. Zakryte a nechajte 30 minút odležať.
2. Zo zmesi rúk vytvarujte fašírky. Obaľujte najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
3. Rezne smažte v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
4. Podávajte so zemiakovou kašou, čerstvou pažítkou a nakladanými uhorkami.