Úloha znela jasne… upiecť zaujímavú bábovku so slávnostným aranžmánom. Tak som sa do toho pustila a snáď sa mi podarila. Chalani hovorili, že vraj super. Skôr boli radi, že som po dlhej dobe upiekla zas nejakú bábovku. Tak skúste tiež.
Zoznam surovín:
Cesto
- 3 celé vajcia + zvyšný bielok z tvarohovej náplne
- 150g kryštálového cukru
- 60ml oleja
- 100ml mlieka
- 300g polohrubej múky
- 2 lyžice holandského kakaa
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
Náplň
- 500g mäkkého vaničkového tvarohu
- 1 žĺtok
- 4 lyžice práškového cukru
- 4 lyžice smotany na šľahanie (30%)
- 1 vanilkový cukor
- 1 vanilkový pudingový prášok (37g)
- okrem toho broskyňový kompót
Postup:
Náplň
V mise len vareškou vymiešame tvaroh so smotanou, žĺtkom, oboma cukrami a pudingovým práškom.
Cesto
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme olej a mlieko a potom už len vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva, kakaom a štipkou soli. Polovicu cesta nalejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy, zalejeme tvarohovou náplňou, poukladáme broskyňami a zalejeme zvyškom cesta. Pečieme cca 45-50 minút na 160 stupňov. Čas a teplota pečenia sú iba orientačné, riaďte sa predovšetkým skúsenosťami so svojou rúrou. Hotovú bábovku necháme vo forme úplne vychladnúť a až potom vyklopíme, aby sa nám nerozpadla!!!