Šťavnatý holandský rezeň so zemiakovou kašou

holandsky-rezen-so-zemiakovou-kasou

Karbonátok so syrom vyprážaný v trojobale alebo holandský rezeň je pokrm, ktorý možno síce nie je z najzdravších, zato je ale neuveriteľne chutný. Spolu so zemiakovou kašou potom tvorí dokonalý pár, ktorý nie je radno rozdeľovať.

Zoznam surovín:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 200 g strúhaného syra (Gouda)
  • 1 vajcia
  • soľ a korenie
  • hladká múka na obaľovanie
  • strúhanka na obaľovanie
  • vajcia na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
  • zemiaková kaša na podávanie
  • pažítka
  • nakladané uhorky
...

Postup:

1. Mleté mäso zmiešajte s vajcom a nastrúhaným syrom. Osoľte a okoreňte. Zakryte a nechajte 30 minút odležať.

2. Zo zmesi rúk vytvarujte fašírky. Obaľujte najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.

3. Rezne smažte v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

4. Podávajte so zemiakovou kašou, čerstvou pažítkou a nakladanými uhorkami.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *