Domáce rožky upečené za 10 minút: Na tie kupované už si ani nespomeniem!

domaci-rozok

Domáce rožky bude milovať celá vaša rodina. So šunkou, syrom alebo Nutellou? Perfektné raňajkami s domácimi rožkami doplnenými o tradičné maslo, paradajky alebo zeleninový šalát. Domácich rožkov nebude v chlebníku nikdy dosť, pretože po upečení hneď zmizne. Neveríte? Vyskúšajte tento recept na domáce rožky, ktoré budú chutiť ešte lepšie ako z vašej obľúbenej pekárne!

Zoznam surovín:

  • 350 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 25 g čerstvého droždia
  • 25-30 g rozpusteného masla
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 lyžičku soli
  • 1-2 lyžíc mlieka
...

Postup:

1.Droždie si rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.

2.Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.

3.Potom pridáme kvások a vymiešame hladké cesto. Podľa konzistencie poznáte, či je potrebné prisypávať múku.

4.Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho na dva diely a posypeme múkou. Oba diely si rozvaľkáme na 4 rovnaké časti. Každú jednotlivú časť potom rozvaľkáme na tenký trojuholník, ktorý jednoducho zarolujeme do tvaru rožku.

5.Konce jemne zatočíme smerom dole.

6.Plech si vystelieme papierom na pečenie a rožky naň vyskladáme. Pred uložením do rúry môžeme povrch rožkov potrieť pre zvláčnenie mliekom. Pečieme v predhriatej rúre na 200-210 stupňov.

7.Teraz už stačí iba dôjsť pre ranné noviny a uvariť si k nim horúci čaj. Dobrú chuť.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *