Domáce rožky bude milovať celá vaša rodina. So šunkou, syrom alebo Nutellou? Perfektné raňajkami s domácimi rožkami doplnenými o tradičné maslo, paradajky alebo zeleninový šalát. Domácich rožkov nebude v chlebníku nikdy dosť, pretože po upečení hneď zmizne. Neveríte? Vyskúšajte tento recept na domáce rožky, ktoré budú chutiť ešte lepšie ako z vašej obľúbenej pekárne!
Zoznam surovín:
- 350 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 25 g čerstvého droždia
- 25-30 g rozpusteného masla
- 1 lyžičku cukru
- 1 lyžičku soli
- 1-2 lyžíc mlieka
Postup:
1.Droždie si rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.
2.Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.
3.Potom pridáme kvások a vymiešame hladké cesto. Podľa konzistencie poznáte, či je potrebné prisypávať múku.
4.Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho na dva diely a posypeme múkou. Oba diely si rozvaľkáme na 4 rovnaké časti. Každú jednotlivú časť potom rozvaľkáme na tenký trojuholník, ktorý jednoducho zarolujeme do tvaru rožku.
5.Konce jemne zatočíme smerom dole.
6.Plech si vystelieme papierom na pečenie a rožky naň vyskladáme. Pred uložením do rúry môžeme povrch rožkov potrieť pre zvláčnenie mliekom. Pečieme v predhriatej rúre na 200-210 stupňov.
7.Teraz už stačí iba dôjsť pre ranné noviny a uvariť si k nim horúci čaj. Dobrú chuť.