Ryby pečené so zeleninou sú najjednoduchšie pokrmmi, s ktorými môže každá žena v domácnosti rýchlo a chutne nakŕmiť rodinu. A vzhľadom na súbor zdrojových komponentov je to tiež veľmi užitočné. Koniec koncov, morské plody a zelenina – to je skutočný sklad vitamínov a minerálov. Môžete skúsiť variť tento kulinársky „zázrak“ podľa receptu nižšie.
Zoznam surovín:
- 800 g obľúbenej ryby – 4 porcie
- 4 štipky soli
- 2 ks bielej cibule – prekrojené pozdĺžne na polovice
- 2 lyžičky drveného citrónového korenia
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 300 g cherry paradajok
- 4 plátky masla
Na vymazanie:
1 lyžica oleja
Postup:
1. Zapekaciu misku vymažte olejom.
2. Porcie ryby osoľte a posypte ich citrónovým korením.
3. Porcie ryby uložte do vymastenej zapekacej misky, na každú porciu ryby položte plátok masla, okolo ryby uložte prekrojenú cibuľu a prisypte paradajky.
4. Ryby dajte na 30-40 minút (podľa druhu rýb) do rúry predhriatej na 190 °C.
5. Pred podávaním pokvapkajte ryby citrónovou šťavou.