Nadýchaná hrnčeková bábovka aj pre začiatočníkov

hrncekova-babovka

Hrnčekovú bábovku môžete upiecť na raňajky pre rodinu aj ku káve pre návštevu. Pripraviť ju zvládnete s minimom riadu napríklad aj na chalupe. Vďaka dvojfarebnému cestu bude nielen výborne chutiť, ale aj vyzerať.

Zoznam surovín (hrnček=250ml):

  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • kokos
  • kakao
  • kôra z citróna
  • tuk a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy
...

Postup:

Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme olej a mlieko, potom múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkový cukor a kôru z citróna. Všetko dobre premiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.

Pečieme 45–50 minút na 200 °C.

Pokiaľ pripravujeme kakaovú alebo kokosovú bábovku, pridáme do cesta kakao alebo kokos.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *