Nadýchaná bábovka Savoy

babovka-savoy

Tá najlepšia bábovka ktorá môže byť, predtým podávaná v kaviarni Savoy. Na suroviny náročnejšia, ale žiadna suchá bábovka, ktorú musíte zapíjať čajom. Vďaka smotane krásne vláčna, vďaka bielkovému snehu nádherne nadýchaná.

Zoznam surovín:

  • maslo a hrubá múka na vysypanie formy
  • 6 vajec, žĺtky a bielky zvlášť
  • 280 g masla
  • 280 g práškového cukru + trocha na poprášenie
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 360 g polohrubej múky
  • 1 vrecko vanilínového cukru
  • 100 g vlašských orechov, nasekaných
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 150 g nugátu alebo mliečnej čokolády, nasekané
  • 30 g kakaa
...

Postup:

1. Veľkú bábovkovú formu vymažte a vysypte, rúru predhrejte na 180/160 stupňov. Vo väčšej miske zmiešajte maslo s polovicou cukru a vymiešajte dobiela. Za stáleho miešania elektrickým šľahačom pridávajte žĺtky, potom znížte rýchlosť a prilejte smotanu. Krátko prešľahajte.

2. V inej miske vyšľahajte dotuha bielky so zvyškom cukru a vanilínovým cukrom. Zhruba polovicu snehu zmiešajte s maslovo-vaječnou hmotou, prisypte múku preosiatu s kypriacim práškom, premiešajte a potom zľahka pridajte zvyšok bielkov.

3. Do formy vlejte polovicu cesta, posypte ho orechmi a nugátom. Zvyšok zafarbite kakaom a nalejte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprášte práškovým cukrom.

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *