Hrnčekovú bábovku môžete upiecť na raňajky pre rodinu aj ku káve pre návštevu. Pripraviť ju zvládnete s minimom riadu napríklad aj na chalupe. Vďaka dvojfarebnému cestu bude nielen výborne chutiť, ale aj vyzerať.
Zoznam surovín (hrnček=250ml):
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 vajcia
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- kokos
- kakao
- kôra z citróna
- tuk a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy
Postup:
Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme olej a mlieko, potom múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkový cukor a kôru z citróna. Všetko dobre premiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.
Pečieme 45–50 minút na 200 °C.
Pokiaľ pripravujeme kakaovú alebo kokosovú bábovku, pridáme do cesta kakao alebo kokos.