Lahodná karamelová írska káva sa výborne hodí k rôznym múčnikom. Nevieme si predstaviť dekadentnejší zimný nápoj, ako sú kávové nápoje. Dodávajú do organizmu priamo dvojitú dávku kávy a alkoholu, takže sú ideálne na začiatok alebo záver večera. Írska káva je jedným z najznámejších kávových nápojov. Sladená káva, írska whiskey a (samozrejme) šľahačka sú dokonalou kombináciou. Je teplá, chutná a jej príprava je veľmi jednoduchá.
Zoznam surovín (1 hrnček):
- 50 ml smotany na šľahanie
- 250 ml filtrovanej kávy
- 5 cl whisky
- 1 lyžica karamelovej omáčky
- 2 lyžičky hnedého cukru
Postup:
1. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
2. Vo vyššom pohári s uškom zmiešame whisky, cukor a kávu.
3. Pridáme šľahačku a zdobíme karamelom.
TIP: Ako základ môžeme použiť aj dvojité espresso, ktoré do potrebného objemu dolejeme horúcou vodou.