Piškótový dezert s tvarohom a ovocím – múčnik, ktorý budete milovať. Vyskúšajte tento recept, ktorý sa vám budú ľahko a rýchlo pripravovať. Pripravte si ingrediencie a môžete sa pustiť do varenia. Užite si objavovanie nových pokrmov a jedál. Dobrú chuť!
Obsah článku:
Zoznam surovín:
Na piškótu
- vajcia – 3 ks
- vriaca voda – 3 lyžice
- cukor krupica – 50 g
- múka polohrubá – 150 g
Na potretie piškóty
- (ríbezľová) marmeláda – 3 lyžice
Na krém
- smotana na šľahanie – 250 ml
- tvaroh – 250 g
- citrónová kôra
- stužovač šľahačky – 1 balenie
- práškový cukor – podľa chuti, nie je nutne potreba
Na ozdobu
- jahody (prípadne iné ovocie) – 4 ks
- banán – 1/2 kusu
- čokoládové hoblinky, orechy ai.
Postup:
Rúru rozohrejeme na 170 °C, koláčovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
0
Do misy dáme celé vajcia a riadne šľaháme ručným mixérom, postupne pridáme po lyžiciach vriacu vodu a cukor. Šľaháme do peny 5-7 minút, čím dlhšie šľaháme, tým nadýchanejšia bude piškóta. Nakoniec vmiešame po lyžiciach múku – ručne alebo aj mixérom. Cesto premiestnime do formy, uhladíme a dáme piecť na cca 15-20 minút. Akonáhle piškóta „odskočí“ od stien formy, máme hotovo.
0
Upečený korpus necháme úplne vychladnúť vo forme, potom ho vyklopneme a opačnú stranu budeme zdobiť. Než sa však do toho pustíme, vymažeme si vnútro korpusu, tam čo potom príde tvarohový krém, marmeládou. Nie je potrebná žiadna hrubá vrstva.
0
Na krém si vezmeme stredne veľkú misu a ručný mixér. Do misy vylejeme vychladenú smotanu na šľahanie, pridáme k nej stužovač a vyšľaháme do tuha. Zašľaháme tvaroh, môžeme tak na 3x, nech ho nepridáme hneď naraz celý. Dochutíme citrónovou kôrou a prípadne troškou cukru.
0
Krém nanesieme na rozotrenú marmeládu, môžeme použiť vrecko s ozdobnou špičkou alebo jednoducho len lyžicou pekne, zaujímavo rozotrieť. Ozdobíme ovocím, čokoládou, orieškami, čo máme radi a uložíme do chladu, kým nedorazí návšteva alebo nebude čas na kávičku.