Jogurtový koláč, lepší ako z cukrárne !

jogurtovy-kolac

Aj tých najopatrnejších konzumentov sladkého presvedčí cesto, v ktorom hrá dôležitú úlohu jogurt. Robí ho nielen ľahkým a sviežim, ale zvyšuje aj vláčnosť a šťavnatosť. Vyskúšajte tento jogurtový koláč ako z cukrárne.

Zoznam surovín:

Cesto

  • 250 g masla
  • 150 g cukru múčka
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 balenie vanilínového cukru
  • 1 prášok do pečiva (asi 13 g)
  • 6 vajec (len žĺtkov)

Krém

  • 500 ml bieleho jogurtu
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 250 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilínového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 150 g orieškovo-nugátového krému Choco Nussa
...

Postup:

Cesto

Všetky ingrediencie na cesto (maslo spracovávame zmäknuté) zmiešame v robote a rozdelíme na 2 časti (2/3 a 1/3). Menšiu časť, zabalenú do potravinovej fólie, vložíme do mrazničky stuhnúť. Väčšiu časť dáme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie.

Krém

Jogurt ušľaháme s tvarohom, oboma cukrami a žĺtkami. Postupne zapracujeme múku. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém nalejeme do formy s cestom.

Koláč

Na pripravené cesto s krémom poukladáme po celom povrchu pomocou lyžice orieškovo-nugátový krém. Navrch nastrúhame odložené stuhnuté cesto (zakryjeme ním celý koláč). Potom pečieme v predhriatej rúre na 160 ° C asi 40 minút.

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *