Aj tých najopatrnejších konzumentov sladkého presvedčí cesto, v ktorom hrá dôležitú úlohu jogurt. Robí ho nielen ľahkým a sviežim, ale zvyšuje aj vláčnosť a šťavnatosť. Vyskúšajte tento jogurtový koláč ako z cukrárne.
Zoznam surovín:
Cesto
- 250 g masla
- 150 g cukru múčka
- 350 g polohrubej múky
- 1 balenie vanilínového cukru
- 1 prášok do pečiva (asi 13 g)
- 6 vajec (len žĺtkov)
Krém
- 500 ml bieleho jogurtu
- 250 g plnotučného tvarohu
- 250 g práškového cukru
- 2 balenia vanilínového cukru
- 50 g hladkej múky
- 6 vajec
- 150 g orieškovo-nugátového krému Choco Nussa
Postup:
Cesto
Všetky ingrediencie na cesto (maslo spracovávame zmäknuté) zmiešame v robote a rozdelíme na 2 časti (2/3 a 1/3). Menšiu časť, zabalenú do potravinovej fólie, vložíme do mrazničky stuhnúť. Väčšiu časť dáme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie.
Krém
Jogurt ušľaháme s tvarohom, oboma cukrami a žĺtkami. Postupne zapracujeme múku. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém nalejeme do formy s cestom.
Koláč
Na pripravené cesto s krémom poukladáme po celom povrchu pomocou lyžice orieškovo-nugátový krém. Navrch nastrúhame odložené stuhnuté cesto (zakryjeme ním celý koláč). Potom pečieme v predhriatej rúre na 160 ° C asi 40 minút.