Tá najlepšia bábovka ktorá môže byť, predtým podávaná v kaviarni Savoy. Na suroviny náročnejšia, ale žiadna suchá bábovka, ktorú musíte zapíjať čajom. Vďaka smotane krásne vláčna, vďaka bielkovému snehu nádherne nadýchaná.
Zoznam surovín:
- maslo a hrubá múka na vysypanie formy
- 6 vajec, žĺtky a bielky zvlášť
- 280 g masla
- 280 g práškového cukru + trocha na poprášenie
- 250 ml smotany na šľahanie
- 360 g polohrubej múky
- 1 vrecko vanilínového cukru
- 100 g vlašských orechov, nasekaných
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 150 g nugátu alebo mliečnej čokolády, nasekané
- 30 g kakaa
Postup:
1. Veľkú bábovkovú formu vymažte a vysypte, rúru predhrejte na 180/160 stupňov. Vo väčšej miske zmiešajte maslo s polovicou cukru a vymiešajte dobiela. Za stáleho miešania elektrickým šľahačom pridávajte žĺtky, potom znížte rýchlosť a prilejte smotanu. Krátko prešľahajte.
2. V inej miske vyšľahajte dotuha bielky so zvyškom cukru a vanilínovým cukrom. Zhruba polovicu snehu zmiešajte s maslovo-vaječnou hmotou, prisypte múku preosiatu s kypriacim práškom, premiešajte a potom zľahka pridajte zvyšok bielkov.
3. Do formy vlejte polovicu cesta, posypte ho orechmi a nugátom. Zvyšok zafarbite kakaom a nalejte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprášte práškovým cukrom.