Výborné dukátové buchtičky s delikátnym šodó krémom

dukatove-buchticky

Dukátové buchtičky so šodó krémom – túto dobrotu predstavovať nemusíme. Patrí k hitom školských jedální, ktoré boli málokedy a málokde v domácich podmienkach reprodukované. Pritom je to také ľahké! Navyše si buchtičky môžete vylepšiť trochou rumu a pravou vanilkou, takže budú lepšie ako vo vašich spomienkach.

Zoznam surovín (4 porcie):

  • Buchtičky
  • 1 kus čerstvého droždia
  • 100 gramov cukru
  • 250 gramov mlieka
  • 500 gramov hladkej múky
  • 200 gramov oleja
  • 2 kusy žĺtokov
  • 1 kus vajce
  • 1 štipka soľ
  • Šodó omáčka
  • 400 gramov vína, biele
  • 6 kusov vajec
  • 280 gramov cukru
  • citrónová kôra, nastrúhaná z 1 citróna
  • citrónová šťava, z polovice citróna
...

Postup:

Do mixovacej nádoby vložte droždie, cukor, mlieko a miešajte 1 min./37 °C/ rýchlosť 3.

Pridajte ostatné suroviny a miešajte 5 min./ Zamknúť mixovaciu nádobu / Cesto.

Cesto ponechajte v mixovacej nádobe a nechajte kysnúť asi 20 min.

Na pomúčenej doske vytvarujte dlhé valčeky (dĺžka valčeka by mala byť rovnaká ako pekáč, v ktorom budete piecť buchtičky.)

Na vymastený pekáč (hlbší plech) pokladajte valčeky vedľa seba a stierkou krájajte 1,5 cm dlhé valčeky a nechajte odpočívať 15 min.

Pečte vo vopred vyhriatej rúre 20 min./180 °C.

Po upečení valčeky od seba odlúpnite a servírujte.

Do mixovacej nádoby nasaďte šľahaciu metličku.

Do mixovacej nádoby vložte všetky suroviny a šľahajte 10 min./70 °C/rýchlosť 3.

Znovu prešľahajte 3 min./rýchlosť 3.

Omáčkou prelejte buchtičky.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *