Škoricové osie hniezda z tekvicového cesta

skoricove-osie-hniezda

Dnes už vieme, že tekvica je maximálne všestranná a dá sa z nej pripraviť množstvo skvelých vecí. Napríklad škoricová osie hniezda z tekvicového cesta! Výborné sú na raňajky, ale aj k popoludňajšiemu čaju či káve! Vždy sa po nich zaprášia, ľudia ich milujú – tej ich teplej škoricovej vôni jednoducho nemožno odolať.

Zoznam surovín:

Na cesto

  • ¾ kocky droždia
  • 2 lyžice cukru krupice
  • ½ hrnčeka mlieka
  • 4 hrnčeky hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • hrnček tekvicového pyré (z ½ malej tekvice)
  • 125 g masla
  • 1 vajce
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • múku na podsypanie

Na náplň

  • ½ hrnčeka cukru krupice
  • lyžičku škorice
  • 80 g masla

Na polevu

  • 2 lyžice krémového syra
  • ½ hrnčeka cukru múčka
  • hrsť pekanových alebo vlašských orechov
...

Postup:

Droždie rozdrobte do misky, zasypte lyžicou cukru a miešajte do rozpustenia. Pridajte polovicu teplého mlieka a 2–3 lyžice múky, aby vzniklo hladké cestíčko. Nechajte asi 10 minút v teple vzísť (na to skvele slúži na 50 °C vyhriata rúra).

0

Medzitým si do misy alebo robota s hnetacími hákmi pripravte zvyšný cukor, mlieko, múku, soľ, rozohriate maslo, vajcia, muškátový oriešok a tekvicové pyré. To pripravíte z upečenej alebo v pare či mikrovlnke uvarenej tekvice, ktorú potom jednoducho rozmixujete.

0

K ingredienciám pridajte vzídený kvások a asi 10 minút prepracovávajte, až vznikne hladké cesto. Prikryte ho utierkou a nechajte 40–60 minút v teple kysnúť.

0

Z cesta potom na pomúčenej doske vyvaľkajte štvorec, maslo do náplne rozohrejte, časťou vymažte pekáčik a zvyšným potrite cesto. Posypte cukrom zmiešaným so škoricou a pevne zabaľte do rolády.

0

Rozkrájajte na 1,5–2 cm hrubé plátky as medzerami vyskladajte do pekáča, rolky dosť nakysnú. Nechajte ešte pol hodiny kysnúť a potom pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C 30-40 minút dozlatista. Upečené pokvapkajte polevou z krémového syra a cukru a posypte nasekanými orechmi. Najlepšie sú ešte teplé.

0

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *