Obložené bagety s restovanými šampiňónmi a paradajkovým pyré

bageta-so-sampionmi-a-paradajkovym-pyre

Táto svieža, celoročná verzia talianskej bruschetty je skvelou variáciou na klasiku. Bazalkovo-paradajkové pyré sa dokonale snúbi s čerstvo opečenou bagetou alebo rustikálnym chlebom podľa vlastného výberu. Chlieb je možné pripraviť vopred a zostaviť tesne pred podávaním. Je dokonalým predjedlom alebo prílohou pri letných grilovačkách vonku.

Zoznam surovín:

  • 2 celozrnné bagety
  • 180 g šampiňónov
  • 2 PL masla bazalkovo-paradajkové pyré na potretie
  • 150 g syra Tofu natural (alebo iný obľúbený syr)
  • 1 paradajka na ozdobu
  • soľ
  • celá rasca
  • petržlenová vňať na ozdobu
...

Postup:

1. Bagety (alebo chlieb) nakrájame na plátky a potrieme domácim paradajkovo-bazalkovým pyré.

2. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, orestujeme na masle, podľa chuti osolíme a porascujeme.

3. Poukladáme na plátky bagety, potreté paradajkovým pyré, pridáme kúsky syra Tofu a ďalej dozdobíme plátkom paradajky a petržlenovou vňaťou.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *