Táto svieža, celoročná verzia talianskej bruschetty je skvelou variáciou na klasiku. Bazalkovo-paradajkové pyré sa dokonale snúbi s čerstvo opečenou bagetou alebo rustikálnym chlebom podľa vlastného výberu. Chlieb je možné pripraviť vopred a zostaviť tesne pred podávaním. Je dokonalým predjedlom alebo prílohou pri letných grilovačkách vonku.
Zoznam surovín:
- 2 celozrnné bagety
- 180 g šampiňónov
- 2 PL masla bazalkovo-paradajkové pyré na potretie
- 150 g syra Tofu natural (alebo iný obľúbený syr)
- 1 paradajka na ozdobu
- soľ
- celá rasca
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
1. Bagety (alebo chlieb) nakrájame na plátky a potrieme domácim paradajkovo-bazalkovým pyré.
2. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, orestujeme na masle, podľa chuti osolíme a porascujeme.
3. Poukladáme na plátky bagety, potreté paradajkovým pyré, pridáme kúsky syra Tofu a ďalej dozdobíme plátkom paradajky a petržlenovou vňaťou.