Jesenný tekvicový cheesecake so škoricou

tekvicovy-cheesecake-so-skoricou

Keď je tekvicová sezóna je v plnom prúde, tak sa hodí zaradiť medzi voňavé halloweenské dobrôtky aj nejaký ten recept s tekvicou. Tento lahodný tekvicový cheesecake je jemne korenený a zaručene zožne obdiv.

Zoznam surovín:

(na formu s priemerom 24 cm, asi 8 porcií)

  • 250 g maslových sušienok
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 120 g masla
  • 1 vajce
  • kôra z jedného citróna
  • 4 väčšie vajcia
  • 400 g terminovaného syra (Lučiny)
  • šťava z jedného citróna
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 200 g očistenej tekvice Hokaido
  • 250 g kyslej smotany
...

Postup:

1. Sušienky rozdrvíme alebo pomelieme v mixéri a so škoricou, zmäknutým maslom, vajcom a citrónovou kôrou vytvoríme drobivé cesto, ktoré silne vtlačíme do tortovej formy. Korpus by mal byť vysoký asi centimeter. Pečieme ho pri 200 °C 10–15 minút.

2. Vajcia rozmiešame so syrom, ochutíme citrónovou šťavou, cukrom, obsahom vanilkového struku a pridáme najemno postrúhanú tekvicu.

3. Túto zmes vlejeme na predpečený korpus a v predhriatej rúre na 160 °C pečieme asi 40 minút. Tortu necháme vychladnúť, potom vložíme do chladničky. Podávame až na druhý deň s kyslou smotanou (buď s ňou tortu potrieme pred porciovaním, alebo ju ozdobíme až na tanieriku).

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *