Obyčajnú piškótovú roládu asi poznáte, ale táto jablková roláda je niečo iné. Náplň z nastrúhaných ochutených jabĺk sa totiž pečie zároveň s cestom. Vznikne tak parádny dezert, hotový prakticky hneď po vytiahnutí z rúry.
Zoznam surovín:
- 250 g jablko
- 180 g krupicový cukor
- 8 PL polohrubá múka
- 4 ks vajcia
- kypriaci prášok
- cukor
- škorica
Postup:
1. Do hustej peny vyšľaháme vajcia s cukrom a zamiešame múku spolu s kypriacim práškom. Papierom na pečenie vyložíme plech a rozložíme na papier nastrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou.
0
2. Na jablká vylejeme cesto, uhladíme ho a budeme piecť roládu pri teplote 170°C približne 15 až 20 minút. Ešte na upečenú teplú roládu rozprestrieme mokrú utierku a preklopíme. Pomocou utierky roládu opatrne stočíme. Na koniec ju pocukrujeme a necháme vychladnúť.