Výborná jablková roláda bez tuku

jablkova-rolada

Obyčajnú piškótovú roládu asi poznáte, ale táto jablková roláda je niečo iné. Náplň z nastrúhaných ochutených jabĺk sa totiž pečie zároveň s cestom. Vznikne tak parádny dezert, hotový prakticky hneď po vytiahnutí z rúry.

Zoznam surovín:

  • 250 g jablko
  • 180 g krupicový cukor
  • 8 PL polohrubá múka
  • 4 ks vajcia
  • kypriaci prášok
  • cukor
  • škorica
...

Postup:

1. Do hustej peny vyšľaháme vajcia s cukrom a zamiešame múku spolu s kypriacim práškom. Papierom na pečenie vyložíme plech a rozložíme na papier nastrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou.

0
2. Na jablká vylejeme cesto, uhladíme ho a budeme piecť roládu pri teplote 170°C približne 15 až 20 minút. Ešte na upečenú teplú roládu rozprestrieme mokrú utierku a preklopíme. Pomocou utierky roládu opatrne stočíme. Na koniec ju pocukrujeme a necháme vychladnúť.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *