Nádherne krémové cestoviny s voňavou tekvicou sú vynikajúce na obed aj večeru. Jedlo talianskeho strihu s jesenným šmrncom, ktoré zahreje aj zasýti a nie je náročné na prípravu. Vyskúšajte ich.
Zoznam surovín:
- 1 tekvica Hokkaidó
- 6 lyžíc olivového oleja
- 2 lyžičky sušenej šalvie
- soľ
- korenie
- 1 balenie celozrnných špagiet
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička chilli vločiek
- 1 a 1⁄2 citróna
- 2 hrsti baby špenátu
- 1 celá čili paprička
Postup:
Rúru predhrejte na 220 °C. Zároveň začnite variť vodu na cestoviny.
0
Umytú tekvicu rozpoľte, lyžicou vydlabte semienka a aj so šupkou nakrájajte na kocky. Na plechu vyloženom papierom na pečenie premiešajte s 5 lyžicami oleja, šalviou, soľou a čiernym korením. Pečte 15 minút.
0
Špagety uvarte podľa návodu na obale, odoberte 1 naberačku vody a zvyšok sceďte.
0
Polovicu upečenej tekvice vsypte do mixéra spolu s olúpaným cesnakom, čili vločkami, šťavou z polovice citróna a vodou z cestovín. Rozmixujte.
0
Špagety premiešajte s tekvicovou omáčkou, zvyšnou upečenou tekvicou a špenátom.
0
Podávajte ozdobené kúsky chilli papričky, lístky špenátu a štvrťkou citróna.
0