Krémové cestoviny s tekvicovou omáčkou

cestoviny-s-tekvicovou-omackou

Nádherne krémové cestoviny s voňavou tekvicou sú vynikajúce na obed aj večeru. Jedlo talianskeho strihu s jesenným šmrncom, ktoré zahreje aj zasýti a nie je náročné na prípravu. Vyskúšajte ich.

Zoznam surovín:

  • 1 tekvica Hokkaidó
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 2 lyžičky sušenej šalvie
  • soľ
  • korenie
  • 1 balenie celozrnných špagiet
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • 1 a 1⁄2 citróna
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 celá čili paprička
...

Postup:

Rúru predhrejte na 220 °C. Zároveň začnite variť vodu na cestoviny.

0
Umytú tekvicu rozpoľte, lyžicou vydlabte semienka a aj so šupkou nakrájajte na kocky. Na plechu vyloženom papierom na pečenie premiešajte s 5 lyžicami oleja, šalviou, soľou a čiernym korením. Pečte 15 minút.

0
Špagety uvarte podľa návodu na obale, odoberte 1 naberačku vody a zvyšok sceďte.

0
Polovicu upečenej tekvice vsypte do mixéra spolu s olúpaným cesnakom, čili vločkami, šťavou z polovice citróna a vodou z cestovín. Rozmixujte.

0
Špagety premiešajte s tekvicovou omáčkou, zvyšnou upečenou tekvicou a špenátom.

0
Podávajte ozdobené kúsky chilli papričky, lístky špenátu a štvrťkou citróna.

0

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *