Vynikajúca bravčová roláda s hrnčekovou knedľou

bravcova-rolada-s-knedlou

Bravčová roláda vám dá možnosť zapôsobiť na ostatných a spôsobiť im radosť pri stole. Naozaj. Majú jednu obrovskú výhodu. Či budú naplnené zložitou plnkou alebo len upečené s veľkou hrsťou byliniek, zakaždým vyvolajú dojem slávnostnej chvíle, na ktorej sme si naozaj dali záležať.

Zoznam surovín (6-8 porcií):

Mäso

  • 1 kg bravčového stehna
  • plnotučná horčica
  • mleté korenie
  • soľ
  • 4 plátky anglickej slaniny
  • 4 natvrdo varené vajíčka
  • 1 dlhá nôžka pikantného párku či klobásy
  • prúžky zeleru, koreňového petržlenu a mrkvy
  • 2 kyslé uhorky
  • 40 g slaniny
  • 50 g masla
  • 50 g sadla
  • 1 dl vody

Knedľa

  • 2 rožky
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 a ½ hrnčeka mlieka
  • 2 žĺtky
  • z 2 bielkov sneh
  • soľ
  • masť na vymazanie hrnčekov
...

Postup mäso:

Mäso rozrežeme, upravíme do plátu a cez potravinársku fóliu rozklepeme, potrieme horčicou, osolíme a okoreníme. Na roládu kladieme postupne plátky anglickej slaniny, vajíčka, ktorým sme skrojili špičky, pikantný párok alebo klobásku, prúžky mrkvy, zeleru, petržlenu a kyslé uhorky.

0

Roládu zabalíme a zviažeme potravinárskym špagátom. Vložíme ju do pekáča, poukladáme prúžky slaniny, pridáme maslo a masť, podlejeme vodou a pri 200 ° C pečieme asi 1,5 hodiny. Počas pečenia prelievame šťavou, podľa potreby podlievame horúcou vodou.

0

Po upečení odstránime špagát a krájame plátky, ktoré prelievame šťavou, podávame s hrnčekovou knedľou.

Postup knedľa:

Štvrťlitrové hrnčeky dôkladne vymažeme masťou – uvedené množstvo je na päť hrnčekov.

0

V mise zmiešame múku so soľou, mliekom a žĺtkami. Pridáme na kocky nakrájané rožky, nakoniec sneh. Zľahka premiešame, cesto je pomerne riedke.

0

Vymastené hrnčeky plníme cestom do ¾. Do vhodného hrnca nalejeme trochu vody, ktorú privedieme do varu, vkladáme hrnčeky s cestom, priklopíme pokrievkou a varíme 20 minút.

0

Hrnčeky vyberieme, cesto necháme „vydýchnuť“, nožom obkrúžime okolo cesta, vyklopíme a nakrájame na plátky.

0

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *