Príprava klasického cheesecaku je celkom zdĺhavá a občas máte strach o výsledok. Vezmite si na pomoc želatínu a uvidíte, že skvelý cheesecake môžete zvládnuť jednoducho sami a bez pečenia.
Obsah článku:
Zoznam surovín:
Korpus
- 250 g kakaových sušienok
- 150 g rozpusteného masla
Krém
- 300 ml smotany
- 250 g krémového syra (Phidalphia, Lučina)
- 125 g kokosového jogurtu
- 100 g práškového cukru
- 8 g želatíny
- rozpustenú domácu nutellu na dozdobenie (voliteľné)
- 2 lyžice strúhaného kokosu + trochu na posypanie
- 2 lyžice mlieka
Postup:
1. Nadrvte sušienky na jemno, zmiešajte s rozpusteným maslom a utvorte drobkovité cesto. Okrúhlu formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie a dno pokryte sušienkovým cestom. Dobre urovnajte a dajte do chladničky, než pripravíte krém.
2. Ľahko zohrejte mlieko a vložte doň želatínu.
3. Vyšľahajte smotanu s cukrom do tuha, pridajte krémový syr, jogurt, strúhaný kokos a mlieko so želatínou. Dobre premiešajte.
4. Nalejte krém na sušienkový korpus, urovnajte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.
5. Rozpustite nutellu dotekuta, nalejte ju na cheesecake a celý povrch posypte trochou strúhaného kokosu. Uchovávajte v chladničke.