Bleskový nepečený domáci cheesecake s nutellou a kokosom

cheesecake-s-nutellou-a-kokosom

Príprava klasického cheesecaku je celkom zdĺhavá a občas máte strach o výsledok. Vezmite si na pomoc želatínu a uvidíte, že skvelý cheesecake môžete zvládnuť jednoducho sami a bez pečenia.

Zoznam surovín:

Korpus

  • 250 g kakaových sušienok
  • 150 g rozpusteného masla

Krém

  • 300 ml smotany
  • 250 g krémového syra (Phidalphia, Lučina)
  • 125 g kokosového jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • 8 g želatíny
  • rozpustenú domácu nutellu na dozdobenie (voliteľné)
  • 2 lyžice strúhaného kokosu + trochu na posypanie
  • 2 lyžice mlieka
...

Postup:

1. Nadrvte sušienky na jemno, zmiešajte s rozpusteným maslom a utvorte drobkovité cesto. Okrúhlu formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie a dno pokryte sušienkovým cestom. Dobre urovnajte a dajte do chladničky, než pripravíte krém.

2. Ľahko zohrejte mlieko a vložte doň želatínu.

3. Vyšľahajte smotanu s cukrom do tuha, pridajte krémový syr, jogurt, strúhaný kokos a mlieko so želatínou. Dobre premiešajte.

4. Nalejte krém na sušienkový korpus, urovnajte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.

5. Rozpustite nutellu dotekuta, nalejte ju na cheesecake a celý povrch posypte trochou strúhaného kokosu. Uchovávajte v chladničke.

 

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *